Galleri Glocal Art

Afstand: 29.83 Km

 | +45 98 85 71 88 |  mail@afro-art.dk |  http://www.glocalart.dk | 
29 kilometer nordøst for Aalborg, 1,5 kilometer øst for landsbyen Thorup mellem Dronninglund og Hjallerup - ligger det unikke Galleri Glocal Art.

Glocal Art udstiller, som det eneste i hele Danmark, altid afrikansk kunst fra Uganda, Kenya, Tanzania, Senegal og Nigeria. Her er fokus på kvalitet, og galleriejer Frede Hansen laver selv rakubrændt keramik og stentøj. Galleriet søger at vise, at der er talent i Afrika, og malerierne afspejler temaer som æstetik, glæde over naturen, kærlighed, sorg og kreativ eksperimentering gennem formsprog. Det lille galleri har både haft besøg af ambassadører og udenrigsminister.

I Glocal Arts galleributik kan du købe et væld af unikke kunsthåndværk, blandt andet keramik, tunesiske tæpper, smykker, afrikansk tøj, kurve fra Senegal og gaveartikler. Ting, der ikke fås andre steder i landet. Glocal Art har samtidig Danmarks største samling af Tingatinga-kunst fra Tanzania.

Når Galleri Glocal Art sælger et kunsthåndværk af en afrikansk kunster, går betalingen direkte til kunstneren uden fordyrende mellemled, og på denne måde har galleriet siden etableringen i 2013 i gennemsnit sendt ca. 175.000 kr. til Afrika om året.

Galleriet åbner gerne for dig udenfor åbningstiden – ring blot og aftal en tid. Der tages ligeledes imod grupper udenfor normal åbningstid.

Se smukke værker af blandt andre John Babtist, hvis billede er først i galleriet - Den ugandiske maler har malet et motiv, der ikke er specielt afrikansk.

Oplev desuden den ugandiske kunstner Joseph Ntensibe, der har været i Danmark. Her fangede han et motiv af Ottemosen i Dronninglund Storskov, som også kan ses først i galleriet.

 Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Galleri Glocal Art Fotograf: Galleri Glocal Art
Glocal Art Fotograf: Frede Hansen
Galleri Glocal Art Fotograf: Galleri Glocal Art
Galleri Glocal Art Fotograf: Galleri Glocal Art
Galleri Glocal Art Fotograf: Galleri Glocal Art