Utzon Center

Afstand: 16.26 Km

 | 76 90 50 00 |  info@utzoncenter.dk |  utzoncenter.dk  | 
Utzon Center i Aalborg er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed. Centret er designet af den kendte arkitekt Jørn Utzon. Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon skabte sammen med sin søn Kim Utzon, Utzon Center i Aalborg, hvilket blev Jørns sidste værk inden hans død i november 2008. Utzon Centret blev indviet i maj 2008, og var det første i en række af kulturelle tilbud langs havnefronten i Jørns hjemby Aalborg.

Jørn lod sig i høj grad inspirere af byen Aalborg. Byens adskillige cementfabrikker inspirerede eftersigende Jørn til at lade beton blive et væsentligt element i hans senere arkitektur. Også havet, skibsværftet hvor hans far arbejdede og sejlskibene, var igennem hele hans liv en afgørende inspirationskilde. Utzon Centret er et mønstereksempel på denne særlige tilgang til formgivning inden for både arkitektur og design.

Udstillinger på Utzon Center

Ud over skiftende udstillinger rummer huset også den smukke Spidsgatterbåd, tegnet af Jørn Utzons far, Aage Utzon. Det Obelske Auditorium på 1. sal med udsigt over Limfjorden er storslået både til møder og selskaber, og biblioteket er en arkitektonisk perle i sig selv. Læs mere om muligheden for at holde Møder og Konferencer i Utzon Center. 

Klik videre til Utzon Centrets hjemmeside for aktuelle udstillinger på Utzon Center i Aalborg
Rundvisninger kan bestilles på tlf. 76 90 50 00

Læs mere om Utzon Center i Aalborg...

Opdateret af: VisitAalborg  | info@visitaalborg.com