Hals Museum

Afstand: 39.03 Km

 | 99 31 74 00 |  historiskmuseum@aalborg.dk |  nordmus.dk/hals-museum | 
Hals Museum er en del af Nordjyske Museer og ligger på den historiske skanse i Hals. På Hals Museum fortælles Hals bys historie, hvor Limfjorden og havet har spillet en vigtig rolle.

Hals Museum ligger inde på selve Hals Skanse, der er et unikt fæstningsværk fra renæssancen (1536-1660). Det er landets bedst bevarede enkeltskanse.

 

Tøjhuset fra den gamle skanse har levet en omskiftelig tilværelse og blandt andet været kommunekontor og hovedkvarter for den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig. Siden 1972 har tøjhuset fungeret som museum.

 

Men museet er meget mere end krigshistorie med kanonkugler og uniformer. Udstillingen på Hals Museum fortæller hele historien om Hals – lige fra den opstod som fiskerleje til i dag, hvor byen er et turistområde. Den er delt op i tre temaer: Porten til Limfjorden, Dagligliv i Hals samt Havn og fiskeri.

 

 

Hals under 2. verdenskrig

Museet indeholder desuden fortællingen om Hals under 2. verdenskrig, da skansen fungerede som hovedkvarter for den tyske øverstkommanderende på egnen i 1940-1945.

Fra karantænestation til museum

Efter nedlæggelsen af skansen i 1848 overgik skansen til forskellig brug, såsom karantænestation og kommunekontor indtil skansen i 1972 blev til museum.

 

Hals Museum er selvbetjent, og har derfor åbent alle årets dage kl. 9-21.30. Der er gratis adgang for alle.

Læs mere om Hals Museum og Hals Skanse eller book en rundvisning her: Hals Museum



Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Fotograf: VisitAalborg, InfoCenter Hals
Fotograf: Nordjyske Museer Copyright: Nordjyske Museer
Fotograf: Nordjyske Museer Copyright: Nordjyske Museer
Fotograf: VisitAalborg, InfoCenter Hals
Fotograf: VisitAalborg, InfoCenter Hals