Aalborg Zoo

Afstand: 16.11 Km

 | 96 31 29 29 |  info@aalborgzoo.dk |  aalborgzoo.dk | 
Aalborg Zoo er åben 363 dage om året – og ikke to dage er ens. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der lærerige oplevelser til hele året. Aalborg Zoo – dyrebare oplevelser året rundt

På savannen gumler giraffer rundt sammen med zebraer, kuduer og de sjældne oryx-antiloper. Isbjørnen tager sig en svalende dukkert, den røde panda har lige fået serveret frisk bambus, og pludselig lyder et mægtigt brøl fra han-løven Akash, der fortæller hele haven, at det her er hans territorium. I Aalborg Zoo møder du 11 ud af de 12 mest populære zoo-dyr og som eneste sted i Danmark, kan du se den afrikanske elefant, Borneo-orangutangen og den asiatiske løve. Gå på opdagelse efter de særprægede og mindre kendte dyr. I Sydamerika-huset kravler dovendyrene frit rundt i lianerne over dit hoved, og samme sted kan du komme tæt på bæltedyr og måske se en kapivar for første gang.

Oplev vilde dyr i naturtro omgivelser

I Aalborg Zoo kan du opleve de vilde dyr helt tæt på, når de udfolder sig i naturtro omgivelser. Du kan eksempelvis gå en tur ind i det nye kænguruanlæg, hvor du kan møde dyrene på nær hånd uden hegn imellem dig og dem. Kom også og mød Aalborg Zoos mange skønne dyreunger!

Aalborg Zoo er et kvarter væk fra centrum

"Vi er kun et kvarter væk fra byens centrum, og det er oplagt at bruge haven som et åndehul og en unik ramme for en søndagsbrunch med familien, en privat fest, en børnefødselsdag eller et firmaarrangement", siger marketingansvarlig Susanne Solskov, "Større selskaber kan bestille rundvisninger med kig bag kulisserne, "Dyst med dyr" eller få et unikt skræddersyet arrangement." 

Fornøjelse og formidling går hånd i hånd i Aalborg Zoo. På Zoofariscenen opfører Zoos egne trænede dyr sammen med deres dyrepassere underholdende shows, der lærer publikum nyt om dyr fra hele verden. I elefanthuset er der fokus på bekæmpelse af krybskytteri i Sydafrika. Sammen med havens gæster støtter Aalborg Zoo et banebrydende projekt, der med stor succes kæmper for elefanter og næsehorns overlevelse. Naturbevarelse ligger i Zoos DNA, koordinerede avlsprogrammer sikrer sunde og levedygtige bestande af truede dyr, og fra flokken af oryx-antiloper bidrager Aalborg Zoo med dyr til genudsættelse af en art, der var udryddet i naturen.

International indsats

Aalborg Zoo lægger stor vægt på bevaring af truede dyrearter, naturbevarelse og bæredygtighed, og de spiller en væsentlig rolle i flere internationale projekter, hvor de, i samarbejde med diverse organisationer og andre zoologiske haver, bl.a. fokuserer på dyrebeskyttelse og –avl, formidling af viden og forskning. Læs mere om hvordan Aalborg Zoo gør en forskel.

Ud over at parkens dyreunger er vildt søde, så er de også vigtige brikker i Aalborg Zoos arbejde for naturbevaring. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter, hvor målet er at sikre sunde og levedygtige bestande af dyrene, som kan danne godt grundlag for kommende generationer.

Bæredygtighed

Aalborg Zoo er den første zoologiske have i verden med ISO-miljø-certificering. Det har ledt til øget fokus på miljøet og et arbejde med FN's verdensmål. Det betyder, at de arbejder med at mindske forbruget af naturressourcer som vand, varme og energi. Dertil har Aalborg Zoo en aktiv del i naturbevarelses projekter nationalt og internationalt. 

Gør Zoo til din baghave

Med et årskort til Aalborg Zoo kan du bruge parken som din egen baghave. Du kan lege på legepladsen så tit du har lyst, læse lektier med udsigt til girafferne på savannen, invitere familie og venner på picnic i det hyggelige grillområde eller bare nyde en stille stund i solen på den store plæne. Du kan også opleve Zoo by night til den årlige grillaften eller komme på morgenbesøg og være med, når dyrene vågner. En gang om året kan du invitere en ven gratis med i Zoo, du har fri adgang til alle årets spændende arrangementer i Zoo, og du får en række rabatter og gratis besøg i flere andre zoologiske haver i Danmark. 

Praktisk information

Aalborg Zoo har flere arealer, som indbyder til at slå sig ned på en grøn plæne og nyde stemningen. Så tag madpakken med i Aalborg Zoo eller nyd lækker mad fra Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo.

Indgangen lukker en time tidligere end udgangen, så kom i god tid. Klik her for nærmere information om havens åbningstider.

Dyrene skal have mad, og det koster penge. Klik her for at få et overblik over parkens priser.

Hunde er selvfølgelig lige så velkomne som deres ejere, men skal dog føres i snor.

Opdateret af: Destination NORD - Aalborg  | info@destination-nord.dk
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Tiger i Aalborg Zoo Fotograf: Sussi Køber Copyright: Aalborg Zoo